Projelerimiz

Şehzadeler Kültür Sanat Eğitim ve Bilim Derneği olarak, birçok uluslararası projede koordinatörlük ve katılımcı rolleri üstleniyoruz.
Bunlardan bazıları:

We’re Breaking The Barriers Among Us!

Bu projeyle, farklı kültürler ve gruplar arasındaki engellerin ortadan kaldırılması hedeflenmektedir. Katılımcılar, ön yargılarla mücadele etmeyi öğrenirken, birbirine saygılı ve anlayışlı bir toplumun oluşmasına katkı sağlıyorlar.

Roots of Hate Speech

Bu proje, nefret söyleminin kökenlerine inerek, toplumda nefret söylemiyle mücadele etmeyi amaçlıyor. Gençlerin farkındalığını artırarak, sosyal uyum ve hoşgörü kültürünü teşvik etmeye yönelik çalışmalar yürütülüyor.

Waste To Wonder

Bu proje katılımcıların atık ve kaynakların korunması konusunda farkındalıklarını arttırarak ekoloji ve çevreye saygı konusunda farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır. 

Bu gençlik değişimi sayesinde katılımcılar sürdürülebilirliğin 3R’sinin önemini anlayacak ve etkili atık yönetimi geliştirmek için yaratıcı çözümler aramayı öğrenecekler. Gençler, en küçük atık parçasının bile potansiyel olarak nasıl yeni bir şeye dönüşebileceğini, yeni bir hayat ve yeni bir değer kazanabileceğini göstermek için iyi uygulamaları ve geri dönüşüm tekniklerini paylaşacaklar. Ayrıca, resmi olmayan eğitim faaliyetleri aracılığıyla katılımcılar, bölgenin diğer gerçekliklerini de içeren toplulukları içindeki olası değişiklikleri düşünmek ve tartışmak için icat edilecekler. Projenin fikri, atık azaltımıyla ilgili değerleri, normalde kaybedilen kaynakların sahaya geri konulduğu dairesel ve medeni bir ekonomi kavramıyla aktarma arzusundan kaynaklanmaktadır.

BlendLine

BlendLINE, İspanya, İtalya, Estonya, Türkiye ve Bulgaristan’dan 14-17 yaş arası gençler arasında kapsayıcılığı teşvik etmek, klişelere meydan okumak ve kültürler arası anlayışı geliştirmek için sanatın dönüştürücü gücünden yararlanmak üzere tasarlanmış bir gençlik değişim programıdır. Atölyeler ve sürükleyici deneyimler aracılığıyla bu proje, toplumsal engelleri yıkarak ve çeşitliliğin güzelliğini kucaklayarak canlı bir yaratıcılık dokusu yaratmayı amaçlamaktadır.

Scroll to Top